Tuesday, December 23, 2008

My Precious Little One


Hi everyone..
This is my first post...duk tgk orang semua ada blog aku pun sibuk lah nak buat blog jugak...
Inilah buah hati intan payung pengarang jantung ku...Emir Rayyan...

My first baby...Pengalaman mengandungkan die tak ada complication langsung....except i gain lots of weight.....Gemok sesgt...tp anakku kecil saje...
Tp masa 37weeks ++ pregnant, one day rasa baby dh kurang2 gerak...esoknye sajelah g checkup kat doktor plus malas nk g keje sebenarnye...this is around 1pm.
sekali buat CTG..heart beat baby tak menentu..terus kena tahan wad then kena masuk oksigen kat hidung ni and baring mengiring....
My husband time ni pergi meeting kat Sg.Besi, pergi jumpa doktor sorang2 ni...
Then....by evening around 5pm++ doktor dtg cek ckp nk induce....doktor masuk lah ubat.
Time ni dh start sakit dah tp sikit2 aje dan jarang2....sampai lah ke malam..kena buat CTG lagi..masuk ubt lagi sbb pintu tak bukak2....
Malam tu sakitnye dah makin kerap..memang takleh tidur nyenyak lah...huhu~...
Pagi tu around 5am++ buat CTG lagi, tgh2 CTG tu tetiba bunyi 'pop'. Rupa-rupanye air ketuban ku pecah. Dah la time ni nurse dh masuk itu ubat untuk ke toilet...Menceceh2 aku ke toilet tak tertahan wooo.....

Time ni heart beat baby ok lagi, then nurse cek jalan tak bukak2 pun lagi..
Dah pukul 8am pun pintu tak bukak lagi. Time ni contraction every 2, 3 minutes..nak nanges dh aku menahan sakit...
Last2 mintak epidural..lega naaaa.... Then buat CTG heart beat baby dah tak stabil...hukhuk...
Suspen dah aku time ni...Doktor kate mmg kena operate nak selamatkan baby...
Maka operate lah aku....Nasib baik semua selamat lepas tu... Dalam pukul 10.30 am selamat melahirkan anak ku yang seberat 2.35kg ini pada 1 November 2008...




4 comments:

Salbiah bt Karim said...

lorr ko bersalin operate rupanya. x pe janji sume selamat.

SOHO Mama said...

Haaaa gitu lah suka duka ups and downs nya nak melahirkan sorang anak..baru sorang tu Dik..hee hee..

SOHO Mama said...

Dik, bila dah berblog blog ni, apa lagi..kena lah jadi follower blog saya..!

Nanee Hamid said...

blog hopping..terjenguk blog ko daa...
bile nak hapdet nih?